Q&A

Får jag ta med min hund i gallerian?

Ja, hundar är tillåtna i gallerian. Många av våra besökare uppskattar att deras fyrfota vänner kan besöka oss, inte minst när de ska till den nyöppnade butiken Jennys Hund&Katt.   

Sedan tidigare har vi redan haft ledarhundar och assistanshundar på besök och precis som på de flesta hotell, bussar och tåg, välkomnar vi nu alla hundar.

Får jag ta med mig min hund överallt i gallerian?

Hundar är inte tillåtna i Food Court eller mataffärer. Det är upp till varje enskild butik att själva välja om de tillåter hundar i sina lokaler. 

Får jag ta med min hund in i butikerna?

Följande butikerna tillåter hundar: Akademibokhandeln, Din Sko, H&M, Jennys Hund & Katt, Lindex, Telenor och Ur & Penn.

Vilka regler gäller för hundar i gallerian?

Hundar ska hållas kopplade och under uppsikt. Du som hundägare har fullt ansvar för din hund och ska följa de föreskrifter som finns i kommunen. Med hänsyn till allergiker finns det en hiss för hundar, så att alla kan känna sig trygga. 

Hundar är inte tillåtna i mataffärer eller i Food Court. Varje enskild butik bestämmer själva om de tillåter hundar i sina lokaler. Det är inte tillåtet att åka rulltrappa med din hund. Istället hänvisar vi till den ”hundhiss” som finns i gallerian.

Hur tar ni hänsyn till allergiker?

Det ska kännas tryggt att besöka gallerian även om du är till exempel allergiker. Därför satsar vi extra mycket på inomhusmiljön. 

Vi har ett modernt ventilationssystem som vi kontinuerligt underhåller. Vi gör också återkommande luftprover för att säkerställa att inomhusmiljön är den bästa.

Flera gånger om dagen städas alla ytor med Svanenmärkta rengöringsmedel och det finns heller inga textilier kring våra offentliga ytor, vilket ytterligare minskar risken för allergener.

Jag är hundrädd. Hur ska jag tänka då?

Det ska vara tryggt att besöka gallerian. För allas säkerhet ska hundar vara kopplade och under uppsikt. Skulle du uppleva att regler inte efterföljs av hundägare eller att något känns otryggt så finns alltid våra ordningsvakter på plats.

Får jag ta med min hund i Food Court?

Det är inte tillåtet att ta med din hund i Food Court, caféer, restauranger eller i matbutiker inne i gallerian. 

Kan jag ta hissen med min hund?

Jajamensan! Det finns en särskild hissar inne i gallerian för dig som har hund, och dekaler med tassavtryck på golvet i gallerian visar bästa vägen för dig som ska besöka Jennys Hund & Katt. Detta av hänsyn till allergiker och hundrädda gäster. 

Kan jag åka rulltrappa med min hund?

Det är inte tillåtet att åka rulltrappa tillsammans med din hund. Vi rekommenderar att ni väljer någon av vår ”hundhiss” istället. Man ska vara rädd om sina tassar.

Vilka hundar är välkomna i gallerian?

Vi hälsar Tassa, Charlie, Ludde och alla de närmare 9000 hundar som finns i Gävle välkomna in i gallerian, oavsett ras. Men vår vanligaste besökare kommer troligen vara en Golden retriever som lyssnar till namnet Molly.